måndag 6 maj 2013

The never ending sömn-saga, part 4 013

Ja, vi kämpar vidare med sömnen.

Och lite med maten också.

Angående sömnen så har vi nu gått över till en lur på dagen, och otroligt nog sover hon lääänge! Vem hade trott det? Nu har jag lyckats pressa fram luren till 11 och hon sover mellan 70 minuter och 1,5 timme. Vi har bara hållit på någon vecka men det går snarare mot 1,5 timme nu. Idag väckte jag henne faktiskt.

Har lite problem med lunchen. Min plan är att så småningom lyckas pressa fram luren till 12 och då äter hon som vanligt 11.30 men idag fick hon äta efter hon vaknat och det var PANIK. Fick pressa i henne lite fruktpuré bara för att få henne att sluta "låg-blodsocker-skrika" och börja äta den vanliga maten sen. Så nu lutar det åt att ge henne lunch redan 10.30... Får testa.

Någon vidare effekt på nattsömnen har det dock inte haft. Hon somnar som ett ljus ca 18.50-19.00 och sover för det mesta lugnt fram till 12-tiden på natten. Det är inte alltid hon vaknar då, men säg varannan natt och varannan av dessa nätter behöver hon hjälp att somna om (lägga tillrätta, hitta snutte). Det är ungefär samma med uppvaket vid 04. Sedan börjar hon vakna till ordentligt någon gång mellan 05.20-06.10. För det mesta kan jag få henne att ligga kvar i sin säng och slumra/vakna om vartannat fram till 06.20-06.30, men ingen av oss sover väl egentligen speciellt mycket efter det första riktiga uppvaket vid 05.20-06.10.

Det är väl ok dom dagar det är efter 06 men allt som börjar på 04 eller 05 är inte schysst enligt mamman.

Så emellanåt, säg någon gång i veckan nudå, så sover hon hela natten (fram till 05.20-06.10) utan ett pip.

Jaja... Någon gång blir hon ju tonåring och jag har hört att tonåringar sover mycket? Jag får väl sova då. 

1 kommentar:

  1. jätte bra att du fått till en sömnlur, ge det någon vecka eller 2 så sitter den som ett smäck sen.

    ja sommartid ställer ju till en del för många på mornarna oxå.. alltså med ljuset som tittar in. Vi har fått sätta dubbla gardiner annars vaknar grabben kl 6

    SvaraRadera