måndag 5 mars 2012

Första natten själv...

Eller egentligen andra natten, men första efter att mamma bott hos mig. Och den gick bra!

Vid tio-tiden matade jag, rapade, bytte blöja och sedan vagga runt med baby-nest:et... Detta upprepade sig sedan vid ett-tiden, fyra-tiden och sju. Hela rutinen tar mellan 30-45 minuter beroende på hur lättsövd hon är. Så jag får sova mellan 2-2,5 timme i stöten och det fungerar.

Dusch, frukost och lite pyssel funkade ok med hjälp av baby sitter och en hel del pauser i soffan. MT var inte nöjd på förmiddagen. Var vaken nästan hela tiden fram till 11, gnölade och var allmänt missnöjd. Men hon tog nappen ett tag (första gången det lyckades) och vart lite lugnare av det. Är lite kluven till napp. Men det får funka nu.

Sedan bar det ut på äventyr. Första mammaledig-fikan inne i stan. Men det gick bra! Träffade söta tjejerna från FL-tråden. Dom är verkligen jättegravida nu allihopa, ska bli så kul när deras knytten kommer =) Det är nog inte långt borta för en del av dem.

Stannade inte så länge, blir skönt när hon blir lite äldre så man kan bli lite mer rörlig. Just nu känns det som man aldrig kommer kunna leva "normalt" igen, men jag fattar teoretiskt att det bli bättre när hon blir äldre.

Men sötaste mamma har kommit nu och stannar över natten, så nu ska jag återgå till att vara lite social med henne.

Men summa-summarum. Första natten själv gick bra. Hoppas det håller i sig fler nätter!

8 kommentarer:

  1. Härligt att höra att allt går bra! :) Du kanske kan hålla med det där som alla mammor säger; man kan ALDRIG förbereda sig till 100% på hur det är den första tiden att bli mamma?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med så sjuukt mycket! Man fattar ingenting innan =) Sedan sitter man där helt bedövad, panikig och lycklig om vartannat =)

      Radera
  2. Se där, det löser sig! Bra att veta är att vissa nätter kommer att bli jobbiga, då hon inte vill komma till ro och sova och det känns som om du är ensammast i världen och att allt du gör misslyckas... då ska du veta att det bara är "vargtimmarna" som gör att det känns så, allt blir verkligen bättre framåt morgonen! Detta hade jag velat veta innan jag hamnade där, fick lite småångest innan jag lärt mig, hahaha... och ang. fika mm, det tar bara ca 2 månader innan du känner dig trygg nog för att vara tillbaka i "normalt" läge så njut i er lilla bubbla och vet att du är en toppenbra mamma! Kram, Susan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja det är jobbigt på nätterna. Dagarna är så mycket bättre =) Tack för era fina kommentarer! De hjälper mycket.

      Kram

      Radera
  3. Åh, vad skönt!
    Det kommer att gå jättebra framöver också, även om det kommer jobbigare tider. Det är jag övertygad om. Känner igen skräcken för nya depressioner men tror att du vunnit mycket bara genom att vara medveten om att de kan komma och vara uppmärksam på hur du mår.

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Åh, skönt att allt flöt på så bra!
    Du kommer att klara det här galant. :o) Njut på!

    Kram

    SvaraRadera
  5. Hanna, gravid igen i v. 35.8 mars 2012 kl. 07:47

    Du kanske inte vill ha några råd, men jag ger dig ändå ett: gör det så enkelt för dig eftersom du är ensam. Om du ammar så amma liggandes så att ni båda kan sova, byt inga blöjor nattetid om det inte är bajs i eller jättemkt kiss. Introducera napp genast (det är genvägen till ett enklare mammaliv i framtiden). Skaffa bärsjal (eller bärsele) om ditt barn inte tycker om att ligga ner. Sov med barnet på dagen om du kan, ibland är det bättre att prioritera det istället för att vara ute och rulla vagn.

    Slutligen kom ihåg att allt blir bättre, inget varar för evigt även fast det känns så när man är inne i det. Det viktigste i början är att man försöker sova så mkt som möjligt och äta bra så att man orkar. Stort lycka till, du är en hjältinna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag tar emot ALLA tips med glädje. Har lite svårt med napp, hon gillar dem inte så mycket, men vi håller sakta med säkert på att vänja henne.

      =) Bajsar gör hon typ varje gång hon äter än så länge. Så vi måste tyvärr byta på henne flera gånger per natt. Men förhoppningsvis lugnar det ner sig lite framöver.

      Skönt att höra att det lugnar ner sig. Ser fram emot det väldigt mycket.

      Kram

      Radera