torsdag 15 mars 2012

Jag tror hon kan ha kolik...

Det är INTE roligt. Hon sover, äter och skriker. Idag har vi fått korta stunder då hon varit nöjd men större delen av vakentiden gallskriker hon. Panikskriker. Och det är så oerhört jobbigt. Mest för att man är så himla maktlös. Hon har ont och har panik och inget jag gör hjälper. Jag känner mig som världens sämsta mamma någonsin.

Tillslut går jag omkring med hörselkåporna på och vaggar, och vaggar, och vaggar. Korta stunder blir hon lugn. Sedan sätter det igång igen. Tänk om hon har kolik. Tänk om det inte går över förens om två månader. Hur ska det gå?

Nu har mamma kommit. MT har ammat och är för tillfället ganska lugn. Hoppas det går över snart.

Hoppas

Hoppas

Hoppas

Nu får hon Miniform och jag ger massage.

8 kommentarer:

  1. Hej!
    Skulle det vara kolik så råder jag dig att prova speciell akupunktur för just kolikbarn. Min flicka fick 2 behandlingar av Kajsa Landgren i Helsingborg och koliken försvann 4 dagar efter den andra behandlingen. Gjorde ont på henne vid stick-tillfället den gången men gick snabbt över. Väl värt pengarna och den korta smärtan för att bli av med koliken. Hon hade haft ont mellan 9.00 på morgonen och 2.00 på natten, alltså 17 timmar om dygnet när det var som värst. Lycka till! Kram, Susan

    SvaraRadera
  2. Ja, jag har tänkt det. Skönt att höra att det hjälpte så bra för er.

    17 timmar... Du är en superhjälte.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, nej då, bara superlycklig mamma till min lilla tjej! Lycka till!!

      Radera
  3. Svar
    1. Förhoppningsvis funkar det med dropparna!

      Radera
  4. Jag skrev igår och tänkte skriva det men jag lät bli att föreslå kolik (det är så laddat), vår dotter hade kolik i fyra månader. Det är hemskt när man är inne i det, men man glömmer tack och lov snabbt. Sån där akupunktur tror jag absolut på, vet inte om det finns här i Sthlm?

    Det vi gjorde var: rapade efter varje matning, massage, provade att utesluta komjölksprotein, bära och bära (i sele), hörselkåpor (verkar du redan ha), massa avlastning, Sempers magdroppar, ev. pumpa ur lite mjölk så att hon inte sväljer för glupskt när den första mjölken kommer och Minifoam förstås.

    Sen får man klappa sig själv på axeln och ge sig själv belöningar för att man klarar av det, för det gör man.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipsen och att du delar med dig. Fyra månader... Shit vad jobbigt! Håller på och vänjer henne vid bärselen nu. Hon är inte jätteförtjust, men förhoppningsvis köper hon den snart!

      Radera
  5. Nej, men...neeej! Usch, vi får hoppas att det snart går över!!

    Styrkekraaaaaaaaaaaaaaaaaam från mig!!!

    SvaraRadera