måndag 8 augusti 2011

Första dagen på jobbet...

Och det har gått riktigt bra! Om allt nu går som det ska så ska jag bara jobba till mars och då betyder det att jag har FULLT upp fram till dess.

Det gillar jag

Jag gillar när det händer mycket, får gärna vara lite stressigt.

När det blir för lugnt blir jag hjärndöd zombie.

Sov askasst inatt, jag gör alltid det första dagen tillbaka efter ledighet. Men är inte så himla trött idag ändå.
Var dessutom på det första SATS-passet sedan jag fick reda på av jag e på tjocken (har kört styrka och kondition på maskin senaste veckorna). Ett aerobicpass. Jag tyckte det gick helt ok. Jag har naturligtvis inte lika bra kondis som innan uppehållet, långt ifrån faktiskt.

Men, men. Det kommer nog igen om jag håller igång några veckor.

Mår fortfarande fint. Blir P.A.N.I.K-hungrig märker jag. Måste äta rejäla mellanmål. Men det kan ju lika gärna ha att göra med att jag under semestern vant mig vid att äta både mer och större portioner... Töjt magsäcken alltså =)

Inget meddelande om KUB-tid än...

Tam-da-ram, tam-da-ram... Vill ha tiden NUUUUU så jag kan börja längta efter den dagen =)

Nu dusch, sedan säng och förhoppningsvis sover jag mer inatt.

7 kommentarer:

  1. var försiktig med asymmetrisk träning då det enligt min sjukgymnast gör att man får foglossning både tidigare och svårare. Hade jag inte löptränat och klättrat och surfat till vecka 22 (som jag gjorde) hade jag troligtvis inte fått lika svår foglossning som jag hade..

    styrketräning är klart bäst för fogarna..

    SvaraRadera
  2. Ok, bra tips. det ska jag ta på allvar. Har funderat på att beställa tid med personlig tränare för att få mer bra träningsråd...

    SvaraRadera
  3. om jag säger så här... jag hade en PT samt att jag redan hade pratat med min BM.. trodde jag var on the safe side. PT'n var väl något bättre än min BM men båda sa saker som: "så länge det känns bra...." eller saker som "så länge du inte får för hög puls eller tränar de raka magmusklerna är det ok".

    Kan säga så här... DE HADE HUR JÄKLA FEL SOM HELST.

    Fick som tur var en remiss till specialistklinik för sjukgymnaster specialiserade inom området foglossning så jag fick lite klara besked och ordentlig hjälp.

    Blir lite irriterad när jag tänker på hur otroligt felaktiga råd jag fick.

    Exempel på råd jag fick som INTE stämmer:
    * yoga är bra
    * simma är bra
    * klättra är bra om du inte får stötar mot magen eller faller
    * surfa är bra om du inte faller med magen först
    * löpning går bra om du inte får för hög puls samt slutar springa så fort det gör ont

    it goes on and on......

    ah ja jag kan som tur var hjälpa dig iallafall :)

    SvaraRadera
  4. Jo men jag tyckte min BM hade dålig koll också. Eller det kändes typ som att jag kunde mer än hon. Bland annat gällande kostråd...

    Ska inte fråga BM alltså.

    PT som jag använt tidigare (och vill ha nu) är naprapat också. Inte för att jag vet om det gör någon skillnad men jag hoppas hon har lite bättre koll ändå. Men jag ska ta dina tips på allvar.

    Sa sjukgymnasten när man skulle sluta klättra?

    SvaraRadera
  5. ah men va bra en naprapat lär ju ha mycket bättre koll.

    jag hade ju haft känningar redan från c:a vecka 15 efter varje klättring samt efter löpning. Med känningar menar jag lättare verk i ljumskarna. Enligt sjukgymnasten borde jag ha lyssnat på dessa signaler och då slutat helt med den typen av träning och gått över till att gymma och sådant..

    Nej hon sa ingen generell vecka, har man ingen foglossning alls så finns det ingen anledning att sluta. Problemet är att om man aldrig haft foglossning är det svårt att känna de där svaga svaga signalerna som lika gärna bara kan vara att man känner sig lite stel eller att det värker lätt som lika gärna kan vara träningsverk..

    SvaraRadera
  6. Ok, jag funderar att sluta klättra snart ändå, för säkerhets skull. Mina försäkringar täcker ju inte klätterskador och det känns dumt att "chansa" just nu.

    SvaraRadera
  7. mm japp, nu i efterhand känns det bara korkat att jag fortsatte så länge

    SvaraRadera