söndag 16 oktober 2011

Renoveringen fortsätter...

Japp,

Idag har renoveringen fortsatt. Mamma-mor kom förbi och vi satte wall-cover på de väggar som gränsar mot ytterväggarna. Vi har inte jobbar med just den här sorten tidigare och den var väldigt annorlunda. Det var nog mer glasfiber i den och den var både tyngre och tätare än de vi använt tidigare.

Dessutom fick man såna små glasfiber-stickor som man får av isolering, om ni arbetat med sån någon gång. Väldigt irriterande. Alla kläder liksom sticks trots att jag duschat. Speciellt armarna!

Sedan gick vi över till att måla taket. FEM LITER FÄRG och det räckte inte ens till hela taket, ett varv!!?? Jag vet inte vad det är för material men det suger färg som något jag aldrig varit med om förut! Så nu vet vi det... Måste köpa typ 2-3 gånger så mycket färg som jag beräknat (som skulle räckt lätt till ett "vanligt" tak, två varv...)

Efter det åkte mamma hem och en kompis kom över en sväng. Då började vi montera ned de superäckliga persiennerna vars alla plastdetaljer faller sönder bara man petar på dem. Jag känner i dagsläget inte att jag behöver persienner i vardagsrummet så nu hamnar de i källaren så länge tills jag utvärderat lite =) Efter det skrapades de nästan pulvriserade, värdelösa tätningslisterna mellan fönsterrutorna bort. Fönstersnickerierna slipades av och torkades innan de monterades ihop igen för att målas vid ett senare tillfälle. Sedan ska nya tätningslister köpas in och klistras fast. Kommer bli finfint.

Ni får tyvärr inga bilder idag för det har blivit för mörkt för att fota. Men vid nästa tillfälle lägger jag upp lite mer.

4 kommentarer:

  1. Så imponerad jag blir!! Jag renoverade min lägenhet när jag flyttade in men inget sånt avancerat som du håller på med...imponerande, som sagt. :)

    /Anna

    SvaraRadera
  2. Tack Anna =) Jag tror jag går till överdrift ibland, men det blir så fint =)

    SvaraRadera
  3. Jösses, vad impad jag blir! Du är hur duktig som helst! Själv vill jag mest sova hela tiden och inte ens tapetsering av ett rum har jag kommit igång med...
    Heja dig!

    Kram

    SvaraRadera
  4. Haha =) Fast jag har ju fått någon light-variant av graviditet och känner inte av de där "krämporna" så mycket. Så länge jag är så här pigg är det ju inga problem. Men man får väl se, du ligger trots allt ett gäng veckor före mig =)

    SvaraRadera